ЗА НАС

Фотография, буквално преведено от старогръцки означава техника за рисуване със светлина. Ние от своя страна бихме добавили и умението да уловиш и запечаташ моменти, които не биха се повторили по същият начин – онези истинските и неподправени, които след време ще гледаш с умиление и усмивка. Защото, кадрите за нас не трябва да са режисирани, а спонтанни и искрени. Усмивките не са репетирани, а непринудени и неудържими.

Времето отминава бързо, а с него и неусетно се изплъзват мимолетните мигове на щастие и споделеност, които изпълват живота ни трайно с очарование и смисъл. Нерядко се обръщаме именно към снимките, запечатали тези мигове, за да си ги припомним отново и да не позволим споменът за  тях да избледнее в съзнанието ни. Разглеждаме ги отново и отново, преразказваме наум цели истории и сякаш наново изживяваме всяка една секунда от тях.  Защото неповторимостта на един миг, не го прави непременно безвъзвратно отминал. Физически той никога няма да се роди в същата форма отново, но в нашият ум и сърце той може да бъде възраждан многократно, за да ни напомни за това какво е било, как сме се чувствали и какво е последвало.

PAR_2641_1

Във време, наситено с динамика и практицизъм, сякаш все по-малко си позволяваме да бъдем емоционални, а сантиметилността сякаш неуместно, но все някак се задържа в живота ни. Ставаме рано, пием кафе в движение, храним се припряно, бързаме да заспим, за да станем рано и да бързаме отново.

А защо да не отделим един съботен следобед само на себе си и на хората, които обичаме, в който да изживеем и запечатаме мигове на спонтанност, обич и споделеност.

Ние сме Илияна и Добри и се занимаваме с фотография от доста години. Всичко започна като хоби и игра, докато фотоапаратът постепенно се превърна в неотменна част от оборудването, когато тръгвахме на път, дори и за кратки раходки из града или парка.

С времето открихме, че  това е заниманието, което ни носи нужното удовлетворение и заряд да се развиваме и правим това, което обичаме с желание и професионализъм.

DSC_9684
© Zranchevi Photography, All rights reserved